📦 Országosan van lehetőség házhozszállításra. 🏠 Személyes átvétel pedig az István utca 28-ban lehetséges. :) Várunk szeretettel! 🙋‍♀️

Vegyszermentes megoldás takácsatkák ellen

Takácsatkákkal azért van nehéz dolgunk, mert általában sokára vesszük észre apró termetük miatt és mert általában a levelek alján húzódnak meg főként. 

Egyik jele az atkák jelenlétének, hogy szívogatás nyomok jelennek meg a növény levelein, a száraknál pókhálószerűség is észlelhető súlyosabb esetben, melyekhez apró pici barna pöttyök is társulnak. Ezeket láthatjuk a levelek alján is. Na ők a takácsatkák. Sok esetben növényünk hirtelen rossz állapotba kerülhet, leveleit dobálhatja. Ha már nagyon elterjedtek, látványos a növény állapotának a romlása.

Kisebb növényeknél viszonylag könnyen tudjuk alkalmazni az alábbi módszert.

Vegyük ki a földjéből a növényt és pár órára merítsük víz alá. Így az atkák megfulladnak. Majd mossuk át a leveleket, hogy mind lejöjjön róla és ültessük friss földbe. Ha ügyesek voltunk, akkor az atkáknak vége.

Sajnos a szívogatás nyomokat nem tudjuk eltüntetni a levélről, viszont az új levelek már szépek lesznek és ki tudja nőni a károsult részeit a növénykénk.

Én most ezt a módszert kis leander magoncaimon alkalmaztam, amit meg tudtok nézni a videóban. :)

Sok sikert és szép egészséges növényeket kívánok!

https://www.instagram.com/tv/CUSVdsUop9Y/?utm_medium=copy_link