📦 Országosan van lehetőség házhozszállításra. 🏠 Személyes átvétel pedig az István utca 28-ban lehetséges. :) Várunk szeretettel! 🙋‍♀️

Csokor virág vs. cserepes növény ajándékba

 Természetesen nagyon szép tud lenni egy csokor vágott virág és persze vannak olyan alkalmak, ahol előnyösebb is. Például képzeljünk el egy menyasszonyt egy cserepes szobanövénnyel a kezében kimondani a boldogító igent. Ugye hogy viccesnek tűnik? Bár ki tudja, lehet egyszer eljön ez az idő is. :)

Viszont már rengeteg alkalom adódik, amikor jobban járunk és nagyobb örömet is okozunk egy cserepes növény ajándékozással.

Tudom, tudom a szokás nagy úr, ezért még ma is sokan vágott virágot ajándékoznak szülinapra, névnapra, látogatáskor vagy egyéb ünnepek alkalmával, amivel nincs is semmi baj. Sajnos azt is tudjuk, hogy általában egy csokor vágott virág esetében kb. 1-3 nap, amíg örülhetünk szépségének, majd szépen elhervadnak és dobhatjuk ki. 

Na de, mi szól pontosan egy cserepes növény mellett?

Az utóbbi időben nagy trend lett szerencsére, hogy egyre több élő növényt vásárolunk, dzsungelesítjük a lakásunkat. Ez valószínűleg nagy részben köszönhető annak, hogy többen homeoffice-ban dolgoztunk / dolgozunk, illetve a programok is korlátozottabbak, így szabadidőnkből is nagyobb részben a 4 fal között vagyunk. Így érthető, hogy megpróbáljuk becsempészni a természetet otthonunkba.

Például képzeljétek, az elmúlt hetekben sokan jöttek hozzám azért, hogy növényfalat készítenek otthon és ehhez vásárolnak futónövényeket. :) 

Vannak akik egész polcokat pakolnak tele különböző növényekkel vagy akár a lakás minden szabad pontjára helyeznek szépségeket.

Mi szól még a cserepes növény mellett??

Mindamellett, hogy remek dekoráció, segíthetnek a testi – lelki jólétünk előremozdításában is és nem utolsó sorban hosszútávra tervezhetünk velük. 

Bizonyos kutatás szerint a szobanövények:

  • Stresszcsökkentő hatásúak
  • Örömforrás, már csak abból is kiindulva, ha szépen fejlődik, akkor az egy visszaigazolás számunkra is, hogy jól gondozzuk és ennek eredménye, amiért megveregethetjük a vállunkat ;)
  • Látványuk szabadságérzést nyújt, tudatt alatt kapcsolva a természethez 
  • Néhányuk levegőtisztító is

Te mit sorolnál még ide? 😊

Ha szeretnéd bővíteni akár saját növényállományodat vagy ajándékba szánod, mindenképp néz fel a www.flow-r.hu oldalára, ahol házhozszállítással is vagy akár személyes átvétellel is hozzájuthatsz különböző szépséges növényekhez.