📦 Országosan van lehetőség házhozszállításra. 🏠 Személyes átvétel pedig az István utca 28-ban lehetséges. :) Várunk szeretettel! 🙋‍♀️

Milyen virágot ültessek az erkélyemre?

Ebben a posztban, arról beszélünk, hogy milyen virágot szeretnénk ültetni az erkélyünkre. Tavaly nyáron írtam egy listát, hogy kezdőként mit ajánlottak a már tapasztaltabb ismerőseim. Most megosztom veletek a listámat:

- Begónia
- Petúnia
- Árvácska
- Muskátli
- Vinka
- Primula
- Harangvirág

Kezdetnek ennyi bőven elég, nem vehetem meg mindet, hiszen ennyi virág nem fér el és ne feledkezzünk meg a költségeikről sem. :)

Ezek közül én végül kettőt választottam, a nyertesek pedig:

Muskátli és Petúnia
20180528_203808.jpg

(Piros- Muskátli, rózsaszín- Petúnia)

Ezekhez a virágokhoz általános virágföldet javasolnak, így vettem is egy nagy zsákkal. (Arra figyelni kell, hogy különféle virágok, növények földjeinek összetétele eltérhet, így igényeinek megfelelőt érdemes vásárolni, utána kell járni.)

A 2 választott virágról tudnivalók:
Muskátliból 2 típussal is találkozhatunk, 1. álló , 2. futó. (Én az álló muskátlit választottam, hiszen a petúnia amúgy is szépen "leomlik/lecsüng"). Muskátli előnye, hogy évelő növény, így ha szépen el tudjuk teleltetni, akkor több nyáron keresztül is gyönyörködhetünk benne, míg a petúnia egynyári növény, de akkor nagyon szép. :)
Mindkét virágból több színben is válogathatunk, nekem a petúnia meglepetés volt, mert az áruházban nem volt ráírva, hogy milyen színű lesz, bár egy két bimbójából sejthető volt, hogy rózsaszín :)
Mindkét növényt (10-10 hajtás) kb. 2500Ft/10db vettem, az ár eltérhet áruházakban, virágárusoknál, főleg ha kicsit "megfáradtat" veszünk, azokat általában leárazzák, de ha ügyesek vagyunk azokat is szépen újra lehet éleszteni.

Mutatom nektek képen, milyen formában kell keresni :)

20190422_195346.jpg

Természetesen nem kell ragaszkodnotok ahhoz, amit én választottam, nyugodtan lehet bármit, ami nektek tetszik és pénztárcátok engedi. Viszont mielőtt megveszitek, mérjétek fel, hogy megfelelőek-e a virág számára a körülmények (mennyit süt az erkélyedre a nap, melyik napszakban mennyire árnyékos, az adott virág a napot vagy az árnyékot igényli jobban, van-e nekik elég hely stb.).

Ha sikerült a növényeket kiválasztani, megvásárolni és megvan a hozzávaló föld is (és persze a ládák, kaspók), akkor jöhet az ültetés :) , persze ha épp tavasz van, amikor cikket olvasod :D

Ültetésről másik posztomban olvashatsz!

Kellemes virágválasztást! :)