Bemutatótermünk a 7. kerületben található az István utca 28-as címen. Jöhettek személyesen csomagjaitokért vagy kérhetitek házhozszállítással is. Sok szép növényt kívánunk!

Szeretnék virágokat az erkélyemre. Hogy kezdjem?

Erkélyre virágok
Mindig nagy álmom volt, hogy legyen egy kis kertem tele virágokkal, bár szerintem ezzel sokan vagyunk így. :) Erre eddig sajnos nem volt lehetőségem, viszont tavaly erkélyes lakásba költöztem, így tavasszal kaptam is az alkalmon. Azonnal rohantam virágokat venni, ámbár semmit nem értettem a témához, milyet szokás, mi marad meg, melyiket könnyű kezelni és egyáltalán....
Ismerősöktől és interneten kutakodva jutottam némi eredményre, de igazából saját tapasztalat, ami végül a legmeghatározóbb volt. A végeredmény a képen látható, kezdőként nagyon büszke voltam rá.
Hogy kezdjem?

1. lépés

Az első és legfontosabb, hogy győződjünk meg róla, hogy van erkélyünk ;) Majd tegyük rendbe, ne legyen tele kacatokkal, lehetőleg ne tárolóként funkcionáljon.

2. lépés

Szerezzünk be virágládákat, cserepeket, ami méretekben passzol az erkélyünkhöz. Figyeljünk a korlátra, mert eltérő vastagságúak, formájúak lehetnek. Az akasztós virágláda, nem feltétlen működőképes minden korláton, illetve előnyös, ha az akasztó mérete szabályozható, így rá tudjuk szorítani a korlátra, hogy stabilan fogja.

3. lépés

Teszteljük le, hova helyeznénk, fel tudjuk-e rakni, elfér-e, kényelmesen hozzáférünk-e locsolás szempontjából, ha kifolyik a víz, hova csorog...

Mivel kezdőként én sem a legdrágább ládákat vásároltam, a korlát belső felére akasztottam, így elkerülve azt a veszélyt, hogy széllökések vagy bármi váratlan helyzet hatására, valaki fejére pottyanjon, vagy az alsó szomszéd birtokába kerüljön :) Másrészt, amit én választottam virágot, szépen kifelé növekedett, így kintről is csodálhatták a járókelők.

4. lépés

Jöhetnek a virágok és növények :) (Ezt egy másik posztban kifejtem :) )