Bemutatótermünk a 7. kerületben található az István utca 28-as címen. Jöhettek személyesen csomagjaitokért vagy kérhetitek házhozszállítással is. Sok szép növényt kívánunk!

Vegyszermentes megoldás takácsatkák ellen

Takácsatkákkal azért van nehéz dolgunk, mert általában sokára vesszük észre apró termetük miatt és mert általában a levelek alján húzódnak meg főként. 

Egyik jele az atkák jelenlétének, hogy szívogatás nyomok jelennek meg a növény levelein, a száraknál pókhálószerűség is észlelhető súlyosabb esetben, melyekhez apró pici barna pöttyök is társulnak. Ezeket láthatjuk a levelek alján is. Na ők a takácsatkák. Sok esetben növényünk hirtelen rossz állapotba kerülhet, leveleit dobálhatja. Ha már nagyon elterjedtek, látványos a növény állapotának a romlása.

Kisebb növényeknél viszonylag könnyen tudjuk alkalmazni az alábbi módszert.

Vegyük ki a földjéből a növényt és pár órára merítsük víz alá. Így az atkák megfulladnak. Majd mossuk át a leveleket, hogy mind lejöjjön róla és ültessük friss földbe. Ha ügyesek voltunk, akkor az atkáknak vége.

Sajnos a szívogatás nyomokat nem tudjuk eltüntetni a levélről, viszont az új levelek már szépek lesznek és ki tudja nőni a károsult részeit a növénykénk.

Én most ezt a módszert kis leander magoncaimon alkalmaztam, amit meg tudtok nézni a videóban. :)

Sok sikert és szép egészséges növényeket kívánok!

https://www.instagram.com/tv/CUSVdsUop9Y/?utm_medium=copy_link